SD förlöjligar och statsminister Kristersson blir såå ARG ! 

De stora medierna, regeringen och oppositionen har nu drabbats av maktstrategien förlöjligande! Och de märker det inte ens? De har villigt gått i SDs fälla och de som hjälpt till är Kalla Faktas av PK- journalisterna så bejublade ”grävprogram” Trollfabriken. 

Vill du stötta Kärringbloggen som står politiskt och ekonomiskt helt fri. 

Swisha till 123 22 07 975

Kalla Faktas ”Undercover i Trollfabriken” är en så undermålig journalistisk produkt att Myndigheten för psykologiskt försvar kände sig manade att anmäla Kalla Fakta till Granskningsnämnden för press, radio och Tv. Anledningen var att Kalla Fakta klippt och klistrat in citat från myndigheten  som inte hörde till programmet. Det är inte journalistik! Det är propaganda! Och vad mer har de fabricerat i sitt undercoverprogram? För som journalist är det enda kapital du har TROVÄRDIGHETEN. Är det kapitalet förbrukat, finns ingen återvändo! 

Men Kalla Faktas program har hyllats av de journalister som jobbar på de stora plattformarna och som villigt anammar det som sägs på de snabbt ihopkallade presskonferenserna från de kränkta toppolitikerna. Likt ett stort journalistiskt sillstim, utan reflektion och analys, men känslostyrda följer de hatströmmarna mot SD, livrädda för att bli uppätna av sina kamrater. 

Men på TikTok, X, Facebook, Instagram och Youtube huserar SD och via humor och satir får de ut sitt budskap. Och på YouTube håller Jimmie Åkesson tal till svenska folket! Det är så fräckt att statsminister Kristersson borde uppröras, men det gör varken han eller de stora medierna för de verkar inte ens förstå att Jimmie Åkesson talar till FOLKET där FOLKET är! PK media och toppolitikerna befinner sig nämligen i en gammal föråldrad bubbla. En bubbla som var relevant innan Facebook, X, YouTube, TikTok och Internet fanns. Då på den tiden kunde media och toppolitiker styra FOLKET, men nu har verkligheten kommit ikapp. Så skapas två verkligheter, två världar och två mediala språk.

FOLKET är på Facebook, TikTok, Youtube och X. De som anser sig vara lite finare eller kanske lite latare tittar på Rapport, Aktuellt och TV4 eller så läser dom DN, SvD och GP. Några använder sig av båda verkligheterna och genomskådar lätt vad Public Service och de övriga stora medierna INTE  bevakar, aldrig tar upp. 

De stora medierna har inte bara drabbats av SDs förlöjligande de har också sedan länge drabbats av hybris. Det vill säga att de underskattar sina läsare, lyssnare och tittare, vilket är ett journalistiskt helgerån. De tror nämligen inte att FOLKET förstår satir och humor. De tror nämligen inte att FOLKET kan skilja på satir och fakta. De verkar utgå från sig själva som totalt humorbefriade. Det verkar statsministern och hans kamrater också vara – humorbefriade. Istället blir statsministern så ARG, enligt Expressen: 

” Även partiledaren Ulf Kristersson ska ha haft svårt att hålla huvudet svalt.

– Jag har aldrig sett honom så arg, säger en källa till tidningen.

Enligt flera personer har ilskan inom M stegrats ytterligare efter att SD firat en endagsutbildning i Tidöavtalets värdegrund med Pommac och konfetti, något som beskrivits som respektlöst.

– De är riktiga tölpar, som barnkalas hos Sverigedemokraterna, säger en ”tung företrädare” inom M.

Det absurda i sammanhanget blir nu att statsministern och övriga regeringspolitiker mot sin vilja tilldelats roller och tvingats delta i ett Shakespeare liknande skådespel som utspelar sig nästan varje dag på de stora medieplattformarna. De har av SD tvingats med i ett löjets spel om trollkontonas vara eller icke vara. Inte nog med det, all kraft och energi har gått till SD, istället för till de viktiga frågorna, maffian, brottsligheten, gängvåldet, islamismen, sjukvården, fattigpensionärerna , you name it. 

Det ser ju FOLKET och undrar vad de håller på med? De som vinner på denna absurda teater är SD, men också alla de krafter som vill Sverige illa och som nu fått fritt spelrum.

Så dags att byta strategi, ta er ur rävsaxen och lär av uttrycket:

”If The Plan Doesn’t Work, Change The Plan!” 

Helene Bergman 

Vill du stötta Kärringbloggen som står helt fri politiskt och ekonomiskt.

Swisha till 123 22 07 975

Stark Queerlobbyism bakom Könsbytarlagen?

Har vi en regering (M+L ) och snart också en riksdag, som fallit offer den sektliknande Queerrörelsens lobbyism, vad gäller den aktuella Könsbytarlagen? Omröstning sker 17 april  i riksdagen. Går lagen igenom blir det enorma konsekvenser! Män som som juridiskt vill kalla sig kvinna, får tillträde till kvinnliga omklädningsrum, kvinnojourer, vårdinrättningar m m .  

Kärringbloggen behöver ditt stöd!

Swisha hur mycket du vill till 123 22 07 975

Frågan här ovan är berättigad, särskilt efter att ha lyssnat på den välinsatte Johan Westerholm som intervjuas i Hotspot, på Youtube under rubriken:

”Begår vi ett stort misstag med den nya Könstillhörighetslagen.” 

Johan Westerholm skiljer på transsexualitet som är medfödd och inget man rår för, medan Queerrörelsen är en livsstil. Något du själv väljer! Johan Westerholm hävdar att Queer-rörelsen har uppenbara likheter med Scientologkyran. Det vill säga att Queerrörelsen är mer än ideologisk övertygelse än en läggning.

”Det är inget du är född till. Det är något du väljer! Och det är också  svårt att lämna Queerrörelsen då du ses som som en svikare, ” säger Johan Westerholm.

Det finns ett oerhört brett motstånd mot det här lagförslaget- från kvinnoförbunden, från vänster till höger, inom partierna. Och ändå ska de parlamentariska kritikerna köras över med hjälp av partipiskan. Könsbytarfrågan har nu blivit en demokratiförfråga särskilt vad det gäller oss kvinnor.  

Det intressanta i sammanhanget är nämligen att fokus i debatten inte handlat särskilt mycket om hur vi kvinnor ser på att ha män i vår närhet som bara juridiskt kallar sig själva för kvinnor. 

Och det finns redan tecken på att ordet kvinna håller på att suddas ut i offentligheten av vår regering. Plötsligt har det blivit suspekt att nämna ordet kvinna. 

För vilka är Vi som, vill kalla oss Kvinnor på grund av att vi kan föda barn? 

Vilka är Vi som av naturen givits en livmoder att bära ett foster i. Hur kan Vi slå oss för våra bröst och hävda att vi är Kvinnor? Och till och med vara stolta över det! 

Hur understår Vi oss att benämna oss KVINNOR när vi t ex har en jämställdhetsminister Paulina Brandberg, L, som enligt en mycket säker källa helst vill sudda ut ordet Kvinna i offentliga sammanhang och dokument. 

Och om inte ordet Kvinna ska användas. Vad ska man då ta till? Ordet Livmoderbärare? Ett ord som redan används av Vårdguiden 1177. Det är alltså underförstått att det inte bara är kvinnor som har en livmoder!

Inte nog med det Joar Forsell, L, ville till och med satsa forskning på en artificiell livmoder, alltså en maskinlivmoder! Joar Forsell motionerade i riksdagen om att forskning skulle uppmuntras för att människan själv skulle konstruera en livmoder. Men just denna gången fick han inte gehör för sin motion. 

Huruvida kvinnliga foster skulle skapas i den artificiella livmodern är än så länge inte en politisk fråga! 

I alla tider har patriarkatet velat behärska den kvinnliga sexualiteten och framförallt den kvinnliga reproduktionen. Nämligen Kvinnans förmåga att skapa och bära liv. Patriarkatet har alltid velat ha den makten, men hittills inte kunnat gå in i den biologiska skapelsen. 

Men nu med den medicinska tekniken och hormoner finns det möjligheter att på olika sätt decimera kvinnan som biologiskt kön. 

Den nu så omdebatterade könstillhörighetslagen som M och L driver ställer allt vad gäller kön på sin spets. 

Att män juridiskt ska kunna kalla sig kvinnor och kanske med hjälp av en artificiell livmoder om några år bli mammor, till söner?! är inte helt taget ur luften. 

Men detta är en dystopi, alltså ett mardrömslikt, inhumant framtida samhälle som ett modernt, demokratiskt, jämställt Sverige inte bör syssla med.   

Så till riksdagens ledamöter! Hold your horses! 

Helene Bergman 

Kärringbloggen behöver ditt stöd!

Swisha hur mycket du vill till 123 22 07 975

Kulturkrocken – reportage om herrskap och tjänstefolk i en muslimsk familj

Jag är inlåst i en bur. Det var min första tanke den morgonen jag verkligen insåg var jag befann mig. Jag var en psykisk och kulturell fånge. Mina medfångar var Sofia och de fyra hembiträdena. Vi var alla fångar på grund av vårt kön. Inte ens jag som västerländsk frigjord kvinna gick fri. Kulturen överskuggade allt.

Kulturkrocken – reportage om herrskap och tjänstefolk i en muslimsk familj

Jag är inlåst i en bur. Det var min första tanke den morgonen jag verkligen insåg var jag befann mig. Jag var en psykisk och kulturell fånge. Mina medfångar var Sofia och de fyra hembiträdena. Vi var alla fångar på grund av vårt kön. Inte ens jag som västerländsk frigjord kvinna gick fri. Kulturen överskuggade allt.

74 piskrapp för slöjvägran.Rapport om verkställandet av piskstraff.

Den tredje januari i år, piskades Roya Heshmani 74 gånger för att hon vägrade bära slöja. Under piskningen vägrar hon fortfarande att bära slöjan: 

”Mannen började slå på mina axlar, min rygg, höfterna, låren, vaderna och fötterna. Han upprepade processen några gånger. Jag räknade inte slagen utan sjöng tyst för mig själv:

”I Kvinna- Liv – Frihetens namn gick slaveriets mantel sönder; Morgonen tar den mörka natten i besittning, och piskrappen jagar våra fiender.”

Här är Roya Heshmatis egen berättelse översatt av Soleyman Ghasemiani. 

Kärringbloggen behöver allt stöd 

Swisha till 123 22 07 975

Idag, 2024-01-03, fick jag samtal från myndigheten för verkställandet av domar om mitt straff om 74 piskrapp. Jag kontaktade min advokat och vi gav oss i väg till åklagarmyndighetens 7:e distriktet i Teheran. Så fort vi gick genom huvudentrén tog jag av mig huvudduken. Vi kom in i hallen. Där hörde jag en kvinnas skrik som leddes ner i byggnaden på trappuppgången.  Hon var kanske på väg mot verkställandet av sitt straff. Min advokat sade till mig: ”kära Roya. Tänk efter. Piskarnas verkan kommer att bestå en längre tid.” Vi gick till avdelning 1, verkställande av domar. 

– Ta på dig slöjan, för att undvika mer bekymmer, sade den anställde till mig

– Jag är här för att få mitt piskstraff  just för det. Jag har vägrat ha på mig slöjan, svarade jag lugnt och artigt. De ansvariga informerades om vår närvaro. Piskaren kom och uppmanade mig att ta på mig huvudduken och följa efter honom.  

– Jag tar inte någon slöja på mig.   

– Gör du inte det? Jag ska piska dig så att du förstår var du befinner dig. Jag ska öppna ett nytt ärende på dig och bjuda dig på ytterligare 74 piskrapp, sade han. Jag vägrade ändå ta på mig slöjan. Vi gick ner i byggnaden. Det fanns några killar som var där för att de hade druckit. 

– Sade jag inte till dig att ta på dig huvudduken, röt piskaren. 

Jag vägrade återigen. Två beslöjade kvinnor kom fram och satte huvudduken på mig. Jag tog av den. Detta upprepades några gånger. Då satte de handfängsel på mig och satte huvudduken på mitt huvud. De ledde mig ner ytterligare en våning, samma väg som den skrikande kvinnan. Det var ett rum i hörnet av en parkering. Domaren, piskaren och den beslöjade kvinnan stod bredvid mig. Kvinnan var märkbart tagen. Hon suckade flera gånger och sade ”jag vet, jag vet.” Den turbanbärande domaren log mot mig. Jag blev påmind om den gamle gatuförsäljaren i Sadegh Hedyats kända roman ”Den blinda ugglan”. Jag vägrade möta hans blick. Metalldörren öppnades. Väggarna i rummet var cementbeklädda. Det stod en brits i rummet med hand- och fotfängsel svetsade på båda sidor. I mitten av rummet fanns det ett metallställning med rostiga hand- och fotfängsel på. Bakom dörren stod en stol och ett litet bord täckt av piskor. En riktig medeltida tortyrkammare. 

– Damen, mår du bra? Har du några problem? frågade domaren. 

Jag svarade inte honom som om han inte fanns.   

– Damen jag pratar med dig! Sade han igen.

Jag svarade inte den här gången heller. 

– Ta av dig din kappa och lägg dig på britsen, sade piskaren.

Jag hängde min kappa och huvudduken på tortyrsställningen mitt i rummet. 

– Ta på dig huvudduken, sade piskaren. 

– Det gör jag inte. Ta din koran under din arm och utdela dina piskrapp, sade jag och lade mig på britsen.

– Snälla var inte så envis, bad den beslöjade kvinnan mig och lade huvudduken över mitt huvud.

Piskaren valde en svart piska bland de som fanns på bordet, vred den runt sin hand två gånger och närmade sig britsen. 

– Slå inte för hårt, sade domaren. 

Mannen började slå på mina axlar, min rygg, höfterna, låren, vaderna och fötterna. Han upprepade processen några gånger. Jag räknade inte slagen utan sjöng tyst för mig själv: ”I Kvinna-Liv-Frihetens namn, gick slaveriets mantel sönder; Morgonen tar den mörka natten i besittning, och piskrappen jagar våra fienden.” 

Sen var det klart. Vi kom ut. Jag lät dem inte ens lägga märke till min smärta. De är inte värda det. Vi var på väg upp till den ansvariga domaren för straffutmätning. Den beslöjade kvinnan gick bakom mig för att se till att huvudduken inte gled av mitt hår. Utanför domarens rum slängde jag av mig slöjan igen. Kvinnan bad mig att låta huvudduken vara kvar över mitt hår. Jag vägrade och hon försökte. 

– Vi är inte glada över det som sker men sådan är lagen och vi måste upprätthålla den, sade den ansvariga domaren i rummet. 

Jag svarade inte honom. 

– Om ni vill leva på ett annat sätt kan ni flytta utomlands, sade han.

– Landet är allas, svarade jag

– Visst men då måste man följa lagarna, sade domaren

– Okej, lagen får göra sitt och vi får fortsätta att strida emot den, svarade jag.

Vi kom ut från rummet och jag tog av mig slöjan igen. Ett stort tack till herr Tataie. Utan er vid min sida hade jag inte orkat med allt det här. Ber om ursäkt att jag inte var en hörsam klient. Jag är säker på att du som en ärbar man förstår mig. Tack för allt. 

Länge leve Kvinna, Liv, Frihet!

Roya Heshmati

Ursprungligen publicerat på hemsidan till människorättsgruppen hengaw.net 

Kärringbloggen behöver allt stöd 

Swisha till 123 22 07 975

Metoo – bara du inte är judinna. UNWomen sviker kvinnorna. 

Nu anklagar judiska kvinnor UNWomen för att vara partiska och hyckla. På ett Instagramkonto – Metoo-unlessurajew,( Metoo- såvida du inte är jude) med över 25 tusen följare, menar de judiska kvinnorna att UNWomen sviker sitt uppdrag. Ett uppdrag som innebär att:

”Eliminate all forms of discrimination against women in all areas of life”

UNWomen har en budget på 2.3 miljarder dollar. Det är drygt 23 miljarder svenska kronor. Metoo – unlessurajew ställer frågan: 

”Vem hjälper de egentligen?”

Svenska UNWomen, där Alexandra Pascalidou är ordförande, har fortfarande inte offentligen fördömt Hamas terrorhandlingar!

Kärringbloggen behöver allt stöd!

Swisha till 123 22 07 975

Fem gånger har UN/FN svikit kvinnor enligt Metoo- unlessurajew:

FN har svikit kvinnorna i Israel.

Den sjunde oktober 2023 mördade och våldtog terrorgruppen Hamas ett okänt antal Israeliska kvinnor. Det tog åtta veckor, tack vare påtryckning från allmänheten, innan FN fördömde dåden. ( Svenska UNWomen, där Alexandra Pascalidou är ordförande, har fortfarande inte fördömt Hamas terrorhandlingar!)

FN har svikit kvinnorna i Ukraina.

FN försummade att på allvar ta itu med det sexuella våldet och sexhandeln i Ukraina. Istället hävdar de att deras kommunikation med Ryssland i denna fråga förblev obesvarad.

FN har svikit kvinnorna i Nigeria.

FN gjorde ingenting när Boko Harammilisen använde sexuellt våld som strategi för att förtrycka kvinnorna i Nigeria. Det inkluderar tvingande befruktning av de kvinnliga fångarna.

FN har svikit kvinnorna i Syrien.

Tusentals kvinnor och barn våldtogs av regeringstrupper och deras milissoldater. FNs uppmaning att upphöra med att använda sexuellt våld lämnades, återigen, utan svar. 

FN har svikit världens kvinnor.

Saudiarabien, ett land där kvinnor måste få tillåtelse från en manlig vårdnadshavare att få resa utomlands, arbeta eller gifta sig, valdes in i FNs kvinnorättskommission! 

Och fortfarande hålls 27 judiska kvinnor som gisslan av Hamas. 

Här är några av namnen: 

Mia Goran Rip, Naama Levy, Carina Arayer, Eden Yerushalmi, Noa Agraman, Shiri Bibas, Doron Steinbrecher, Agam Berger, Judy Wlinstein och Ofra Keider Rip.

På Instagarmkontot framträder också ett antal judiska skådespelar, journalister, programledare med namn och bild. Deras budskap till UNWomen är: 

”Er tystnad är orättfärdig. Er tystnad är otrolig. Er tystnad är oförlåtlig.”

Några av UNWomen´s anställda anklagas dessutom för att gå den palestinska myndighetens ärenden, istället för världens kvinnor. 

Har UNWomen tappat bort sin neutralitet och istället går de kvinnoförtryckande ländernas och organisationernas ärenden? Är det inte dags att  kräva en politiskt oberoende undersökning av UNWomen såväl internationellt som i Sverige?

Helene Bergman  

Kärringbloggen behöver allt stöd!

Swisha till 123 22 07 975

Kärringbloggen fyller fem år 2024

I år fyller Kärringbloggen, KB, fem år. Yttrandefrihet, rättsamhället, feminism och politik är bloggens huvudsakliga bevakningsområde. 2019 startade jag, Helene Bergman, Kärringbloggen. Som erfaren journalist och författare kände jag att det fanns bevakningsområden som inte längre var av intresse för de stora medierna. 

På våren 2021 fick Kärringbloggen, enligt första kapitlet §5 Yttrandefrihetsgrundlagen utgivningsbevis från Myndigheten för press, radio och TV. Det innebär bland annat att Kärringbloggen har källskydd och ansvarig utgivare. 

KB, har under dessa fem år inte haft något som helst offentligt ekonomiskt stöd. Däremot har läsarna bidragit med små som stora bidrag. Det tackar jag för. Mitt egen bidrag är min journalistiska arbetsinsats plus kostnaden för att driva bloggen. 

Vill du stödja kärrinbloggen.se är det bara att sätta in en liten eller stor summa på Swishnumret: 

123 22 07 975. 

Rubriken på kommande artikel är : 

Metoo- bara du inte är judinna.  UNWomen sviker kvinnorna. 

Jag önskar alla mina läsare ett riktigt Gott Nytt 2024

Helene Bergman 

Döda kan inte vittna, bara deras kroppar. Svenska feminister tror inte på Hamas mördade israeliska våldtäktsoffer.

Varning för obehaglig, upprörande text! 

Svenska feminister, särskilt de som säger sig kämpa för våldsutsatta och våldtagna kvinnor, kräver att de döda, halshuggna, israeliska kvinnliga soldaterna ska uppstå från de döda och bära sina egna vittnesmål om vad som hände under Hamasmassakern 7:e oktober 2023!

Kräver feministerna inte, förtiger de. Fortfarande har UN Women Sweden, där Alexandra Pascalidou är ordförande inte fördömt krigsbrottet mot de israeliska kvinnorna. Hillary Clinton, USAs före detta utrikesminister menar däremot att det är upprörande att några som gör anspråk på att stå för rättvisa sluter  sina ögon och hjärtan för Hamas offer. (”Israel female soldiers shot in crotch, vagina, breasts on October 7” Jerusalem Post)

Svenska feminister kräver alltså att de israeliska, kvinnliga soldaterna ska samla ihop sina sönderskjutna sköten, sätta fast sina avhuggna bröst och torka blodet från sina kroppar och bli sina egna sanningsvittnen, Annars blir de inte trodda – för de är israeliska kvinnor. 

När jag skriver detta tror jag att jag hamnat i helvetet eller i den grymmaste värld av sagor. 

KÄRRINGBLOGGEN STÅR TOTALT FRI
MEN STÖD UPPSKATTAS.

SWISHA till 123 22 07 975

Vad Israel bevittnade den 7:e oktober 2023 var ett könsbaserat förnedringsvåld. Det handlade om att i krig kränka fienden på det mest förnedrande sättet genom att våldta och torterar fiendens kvinnor och därmed fortlevandet av judarna. Att våldtäkt är en olaglig krigshandling uppmärksammades först för 30 år sedan under Bosnienkriget: 

”Genom både dokumentationen och det folkrättsliga arbetet efter konflikterna i Rwanda och Bosnien lyftes de specifika krigsbrotten mot kvinnor fram. En av många som bidragit till den här utvecklingen är doktor Denis Mukwege, som 2018 fick Nobels fredspris för sitt arbete med våldtagna kvinnor i krigets Kongo, ” skriver Isobel Hadley- Kamptz i DN på Nobeldagen. Isobel Hadley – Kamptz ställer också frågan: 

”Varför är kvinnorättskämparna så tysta om det som hände israeliska kvinnor?”

Och i Jerusalem Post 6:e december uttalar sig såväl Sheryl Sandberg, Facebooks operativa chef och USA:s före detta utrikesminister Hillary Clinton om Hamasmassakern 7:e oktober 2023.  Sheryl Sandberg menar att världen måste bestämma sig för vem man ska tro på:

”Tror vi på Hamas talesperson som säger att våldtäkt är förbjudet och därför omöjligt kunde äga rum 7:e oktober. Eller tror vi på de kvinnor vars kroppar berättar hur de tillbringade sin sista stund i livet?”

Sheryl Sandberg säger vidare att sanningen måste hållas vid liv oberoende av vilken politik som råder:

”No matter what marches you are attending, what flag you are flying, what religions you are practicing…. There is one thing we can all agree on. There is no circumstance that justifies rape.”

Hillary Clinton säger att i en global värld måste vi med all kraft fördöma väpnat sexuellt våld. Det finns inget berättigande eller  några ursäkter. Våldtäkt som krigshandling är ett brott mot mänskligheten.

”Organisationens, governements and individuals who are committed to a better future for women and girls have a responsibility to condemn all violence against women.” 

( Först den 29 november, alltså drygt 7 veckor efter 7:e oktober, tog FN-chefen Antonio Guterres upp massakern. Ännu senare 2 december fördömde UN Women våldet, men fortfarande inte UN Women Sweden.) 

Helene Bergman 

Islamistpartiet Nyans med på SMS-lista för blixtinkallad manifestation mot Kristersson i Göteborg

Mikael Yüksel, partiledare för islamistpartiet Nyans fanns med på den SMS- lista som blixtinkallade deltagarna till manifestationen mot Ulf Kristerssons After Work på Pustervik i Göteborg i tisdags.

Ur SMS:et:

”Vi träffas kl 16:30 framför Pustervik för att påminna dem om folkmordet i Gaza och blodet på deras händer när de la ner Sveriges röst när det röstades om vapenvila i FN. Ta flaggor med er. Bjuda in era vänner med sms. 

OBS! INGA inlägg på sociala medier.” 

Och vilka fler finns med på den här SMS- listan?, Kulturarbetare? Akademiker? Studenter? 

KÄRRINGBLOGGEN BEHÖVER DITT

STÖD!

SWISHA ETT BIDRAG TILL 123 22 07 975

Det enda som är bra med Israel/Hamas kriget långt borta är att de okunniga antisemiterna som reagerar med reptilhjärnan i Göteborg/Sverige har krupit upp ur sina hycklande godhetshålor. Det är vänstern som krokat arm med islamisterna. Det är kulturarbetarna, influerarna och kändisarna. Det är dom som med olika metoder jagat, förföljt och trakasserat oss andra för att vara rasister och islamofober. Vi som i åratal berättat, skrivit och talat om verkligheten. De som använder sig av ett dominansbeteende genom att skrika och förnedra andra på gator, torg och möten.

De som enligt ett vittne som befann sig utanför och inne på Pustervik betedde sig på följande sätt:  

”Mötet var väldig hätskt! Utanför var det också hetsigt. De kallade Kristersson för mördare och angrep oss som var på väg in. De skrek död åt zionismen, död åt Israel. Vi var tydligen borgasvin. Det som provocerade mig mest var att när Kristersson fördömde Hamas så buade man åt statsministern.” 

De som kallar sig vänster/islamister har också i åratal använt sig av Stasimetoder, såsom angiveri till arbetsgivare, chefer, vänner, släktingar m m . Skam till sägandes har de också många gånger lyckats i sitt uppsåt att skrämma till tystnad. Svenska folket har gripits av kollektiv rädsla och vänder hellre bort blicken än utsätter sig för konfrontation. 

Det senaste exemplet på dominansbeteendet drabbade alltså statsminister Ulf  Kristersson, som överraskades av röststyrkan i den snabbt sammankallade gruppen av propalestinska anhängare som störde hans och finansminister Elisabet Santessons, möte på Pustervik i Göteborg i veckan. Att han överraskades tyder på en politisk och samhällelig okunnighet om hur det ser ut i verklighetens Göteborg. Han och hans medarbetare hade underskattat kraften i vänsterns kärlek till det terrorstämplade Hamas, som kommer undan med kritik för att de är terrorister?! 

Om Kristerssons och hans entourage läst vad som på senaste tiden skett i Göteborg med bland annat flagghissning av den Palestinska  flaggan på stadens flaggstång på Gustav Adolfs torg, då tre poliser stod och tittade, hade de kanske reagerat. 

Men att bara placera sitt möte på Pustervik vittnar om grovt dålig omvärldskunskap, som Katarina Folmer skriver på Ulf Kristersson FB:

”Bäste MR PM. Du är i Göteborg, första majs mecka, vänsterns paradis. Du/ ni väljer proggarnas place, Pustervik, Järntorget, i det rödaste bland de röda settings, och hoppas att det ska vara som brukligt där du bor/bodde. Det är bra att du förstår nu vad vi måste utstå i rikets andra stad. Jag gillar förvisso tanken, men dina PR-snubbar borde vässa sina lokala skills. Alla omtankar till dig, även moderater kan uppenbarligen vara naiva, men gud så klantigt.  Hör av dig om du behöver  lokal kännedom/lokalkännedom.”

Och det är slående vilka dåliga rådgivare Kristersson omger sig med. Istället för att samla den expertis som finns i Sverige, en Magnus Ranstorp, terrorforskare, en Sofie Löwenmark, Doku, Ivar Arpi, Adam Cwejman, GP,  med flera namnkunniga personer, för statsministern samtal med ett antal imamer och umgås i Stockholms Moskè, Muslimska Brödraskapets fäste i Sverige vars väpnade gren är Hamas. Dessutom har han frotterat sig med Göteborgsmoskéns ordförande Simmo som står klanen Ali Khan nära.  Det är kanske dags att sluta flirta med fienden och ta till vara den kunskap som finns bland etniska svenskar.  

Och för att återgå till Mikael Yüksel, partiet Nyans som förresten varit mycket delaktig i att sprida LVU ryktena att svensk socialtjänst kidnappar muslimska barn.  

Så här skriver Mikael Yüksel på sin FB:

”Jag hade äran att få detta SMS om dagens manifestation mot Ulf

Kristersson. Mycket bra jobbat demonstranterna! Istället för att ta till sig av kritiken avseende den inhumana inställningen gällande Palestina, väljer Kristersson att kalla missnöjda medborgare för ”aggrassiva”. Sedan publicerar Mikael Yüksel SMS:et som upphovsmannen inte vill ska spridas eftersom det just ska vara en överraskningsmanöver, som har följande innehåll.

” Hej,

Blixtmanifestation kl 16.30 Tisdag 21 November. Nu på tisdag kl 17:00 kommer både Ulf Kristersson och finansminister Elisabeth Svantesson på en After Work på Pustervik- Järntorget kl 17. Vi träffas kl 16:30 framför Pustervik för att påminna dem om folkmordet i Gaza och blodet på deras händer när de la ner Sveriges röst när det röstades om vapenvila i FN. Ta flaggor med er. Bjuda in era vänner med sms. 

OBS! INGA inlägg på sociala medier.” 

Efter det kaotiska mötet skriver Judiska Ungdomsförbundet på X:

”Ett klipp delas just nu där statsministern blir utbuad när han fördömer Hamas. Människor buar alltså när en terrororganisation fördöms! Finns inga ord för förfallet vi ser framför oss. Inte så konstigt att så många judar funderar på att lämna Sverige.” 

Lorena Delgado Varas, riksdagsledamot för V svarar: 

”Besviken om hur ni vrider på saker. Vi behöver inte det här. De buade över att Kristersson fortfarande tycker att det är ok med Israels ”försvar”. Hemskt att ni förminskar morden på barnen och civila i Gaza. 

Helene Bergman

KÄRRINGBLOGGEN BEHÖVER DITT

STÖD!

SWISHA ETT BIDRAG TILL 123 22 07 975

 

Misogyna svenska män spelar islamisterna i händerna

”Avskaffa rösträtten för kvinnor!””Kvinnor är för känslosamma för att få rösta!””Kvinnor har ingen kunskap om samhället! Om kvinnor får rösta får vi bara kommunism och socialism!”” Kvinnor har ingenting i politiken att göra! Kvinnor är bra på så mycket annat!” Detta är citat från  Facebook år 2023!  För 100 år sedan lät propagandan mot kvinnlig rösträtt exakt på samma sätt! Då i början på 1900- talet när svenska kvinnor kämpade för att få rösträtt till riksdagen. Men 2023 har det tydligen återigen blivit fritt fram att offentligt uttala sitt förakt mot kvinnor som grupp! 

Det är främst två svenska grumpy old men, med tillsammans nära 10 000 följare, däribland många kvinnor som dragit igång drevet. Och många kvinnor håller också med! Anledningen är att det visat sig att kvinnor röstar rött och män blått. 

KÄRRINGBLOGGEN BEHÖVER DITT STÖD SOM LÄSARE! SWISHA GÄRNA ETT BIDRAG TILL 123 22 07 975

Visst går det att kritisera kvinnor, men här är det något annat som visar sig- bittra män som med sin förmåga att uttrycka sig skyller hela nuvarande samhällsutvecklingen på ett helt kvinnokollektiv förklätt till politik. Det är en otäckt naiv önskan om en återgång till samhället som det såg ut för 100 år sedan. Ett samhälle som också de kvinnoförtryckande islamisterna hyllar. 

Visst går det att bara skaka av sig dessa uttryck på Facebook för kvinnoförtryck, men i den kontexten där Sverige nu befinner sig är det en oroväckande tendens. Det tragiska är att dessa svenska grumpy old men också försätter sina döttrar och dotterdöttrar i en farlig situation!  Ty vad dessa grumpy old men med sina påhejare gör är att de lierar sig med de kvinnoförtryckande islamisterna som just nu sätter press på Sverige. En press på att vi ska ändra våra grundlagar så att det passar imamerna i 57 muslimska länder.

Ty det är inte bara dessa bittra gamla män som nu tittar upp ur sina hålor och öppet visar sitt förakt för kvinnor. Kvinnor som kön pressas nu till underkastelse från olika håll, inte minst från de män som tagit över kvinnors attribut- transorna. Eller som Johan Westerholm beskrev på Ledarsidorna:

”Mindre uppmärksammat i år är att Stockholm Pride tar avstånd mot regimer som förföljer kvinnor och HBT-personer i religionens namn. Drag- queen duon ”Lillan” och ”Tjorven” anammade i sitt linjetal från stora scenen i Pride -Park Irans. Turkiets och samtliga OIC-staters narrativ om blasfemi samtidigt som kvinnor och HBT- personer förföljs eller döms till döden för sin sexuella läggnings skull i dessa länder.”

För att inte tala om att lesbiska kvinnor osynliggörs i RFSL- Riksförbundet för homosexuellas, bisexsuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. På engelska finns L:et med men saknas helt i den svenska översättningen. Däremot läggs andra grupper till allt eftersom. 

Eller som det står i en motion från socialdemokraterna till riskdagen, där ordet kvinna helt suddats ut: 

”Det finns en rad sjukdomar och inflammationer som drabbar människor med livmoder, äggstockar och snippa. Cancer, inflammationer och infektioner kan gå oupptäckta om en inte regelbundet gör kontroller hos en gynekolog. Var tionde livmoderbärare har den kroniska sjukdomen endometrios.”

Det är många krafter som nu samspelar för att trycka tillbaka oss kvinnor eller för att helt sudda ut det kvinnliga könet åtminstone i offentligheten! 

Helene Bergman 

KÄRRINGBLOGGEN BEHÖVER DITT STÖD SOM LÄSARE! SWISHA GÄRNA ETT BIDRAG TILL 123 22 07 975