KÄRRINGBLOGGEN

Yttrandefrihet, rättssamhället, feminism och politik är Kärringbloggens huvudsakliga bevakningsområden. Det är den erfarna journalisten och författaren Helene Bergman som startade Kärringbloggen hösten 2019. Helene ville vidga bevakningen av feminismen men även kritisk granska den. Feminismen är en ideologi som fått stort inflytande på hela det svenska samhället.

På våren 2021 fick Kärringbloggen, enligt första kapitlet §5 Yttrandefrihetsgrundlagen utgivningsbevis från Myndigheten för press, radio och TV. Det innebär bland annat att Kärringbloggen har källskydd och ansvarig utgivare.

Databas: bergmanhelene.com.
Tillhandahållare: Helene Bergman.
Ansvarig utgivare: Helene Bergman.

ÖRNEN

En örn blev mitt afrikanska totem när jag bodde i Zimbabwe. Det var mina zimbabwiska vänner som valde och gav mig örnen. En örn flyger högt, vakande och spejande över allt och alla precis som Kärringbloggen. Helene Bergman

FOTO: Model House

HELENE BERGMAN

Redaktör & ansvarig utgivare

Skolades in i journalistiken på Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning i Torgny Segerstedts anda på 1970-talet. Har arbetat som reporter, producent, programledare och nyhetschef på lokaltidningar, lokalradion och Sveriges Radio. Helene har stundtals bott och frilansrapporterat från Bangladesh, Zimababwe och Turkiet. Författare till tre böcker. Den senaste är ”Den politiska rättegången – kampen om yttrandefriheten”.

CAROLINE THELNING

Formgivare & redigerare

Caroline arbetar med att formge kontor, event och utställningar. Tex Göteborgs universitet 100-årsjubileum. Trafikverkets lokaler. Wallenbergs konferenscentrum. Vasakronans lokaler och innergårdar i Nordstan och Arvid Carlsson-salen för Sahlgrenska akademin. Som trädgårdsdesigner formgav Caroline privatträdgårdar med olika stilar och för olika behov som sensibilitetsträdgårdar för multihandikappade. De senaste åren är digitala plattformars funktion och form i blickpunkten.