SD förlöjligar och statsminister Kristersson blir såå ARG ! 

De stora medierna, regeringen och oppositionen har nu drabbats av maktstrategien förlöjligande! Och de märker det inte ens? De har villigt gått i SDs fälla och de som hjälpt till är Kalla Faktas av PK- journalisterna så bejublade ”grävprogram” Trollfabriken. 

Vill du stötta Kärringbloggen som står politiskt och ekonomiskt helt fri. 

Swisha till 123 22 07 975

Kalla Faktas ”Undercover i Trollfabriken” är en så undermålig journalistisk produkt att Myndigheten för psykologiskt försvar kände sig manade att anmäla Kalla Fakta till Granskningsnämnden för press, radio och Tv. Anledningen var att Kalla Fakta klippt och klistrat in citat från myndigheten  som inte hörde till programmet. Det är inte journalistik! Det är propaganda! Och vad mer har de fabricerat i sitt undercoverprogram? För som journalist är det enda kapital du har TROVÄRDIGHETEN. Är det kapitalet förbrukat, finns ingen återvändo! 

Men Kalla Faktas program har hyllats av de journalister som jobbar på de stora plattformarna och som villigt anammar det som sägs på de snabbt ihopkallade presskonferenserna från de kränkta toppolitikerna. Likt ett stort journalistiskt sillstim, utan reflektion och analys, men känslostyrda följer de hatströmmarna mot SD, livrädda för att bli uppätna av sina kamrater. 

Men på TikTok, X, Facebook, Instagram och Youtube huserar SD och via humor och satir får de ut sitt budskap. Och på YouTube håller Jimmie Åkesson tal till svenska folket! Det är så fräckt att statsminister Kristersson borde uppröras, men det gör varken han eller de stora medierna för de verkar inte ens förstå att Jimmie Åkesson talar till FOLKET där FOLKET är! PK media och toppolitikerna befinner sig nämligen i en gammal föråldrad bubbla. En bubbla som var relevant innan Facebook, X, YouTube, TikTok och Internet fanns. Då på den tiden kunde media och toppolitiker styra FOLKET, men nu har verkligheten kommit ikapp. Så skapas två verkligheter, två världar och två mediala språk.

FOLKET är på Facebook, TikTok, Youtube och X. De som anser sig vara lite finare eller kanske lite latare tittar på Rapport, Aktuellt och TV4 eller så läser dom DN, SvD och GP. Några använder sig av båda verkligheterna och genomskådar lätt vad Public Service och de övriga stora medierna INTE  bevakar, aldrig tar upp. 

De stora medierna har inte bara drabbats av SDs förlöjligande de har också sedan länge drabbats av hybris. Det vill säga att de underskattar sina läsare, lyssnare och tittare, vilket är ett journalistiskt helgerån. De tror nämligen inte att FOLKET förstår satir och humor. De tror nämligen inte att FOLKET kan skilja på satir och fakta. De verkar utgå från sig själva som totalt humorbefriade. Det verkar statsministern och hans kamrater också vara – humorbefriade. Istället blir statsministern så ARG, enligt Expressen: 

” Även partiledaren Ulf Kristersson ska ha haft svårt att hålla huvudet svalt.

– Jag har aldrig sett honom så arg, säger en källa till tidningen.

Enligt flera personer har ilskan inom M stegrats ytterligare efter att SD firat en endagsutbildning i Tidöavtalets värdegrund med Pommac och konfetti, något som beskrivits som respektlöst.

– De är riktiga tölpar, som barnkalas hos Sverigedemokraterna, säger en ”tung företrädare” inom M.

Det absurda i sammanhanget blir nu att statsministern och övriga regeringspolitiker mot sin vilja tilldelats roller och tvingats delta i ett Shakespeare liknande skådespel som utspelar sig nästan varje dag på de stora medieplattformarna. De har av SD tvingats med i ett löjets spel om trollkontonas vara eller icke vara. Inte nog med det, all kraft och energi har gått till SD, istället för till de viktiga frågorna, maffian, brottsligheten, gängvåldet, islamismen, sjukvården, fattigpensionärerna , you name it. 

Det ser ju FOLKET och undrar vad de håller på med? De som vinner på denna absurda teater är SD, men också alla de krafter som vill Sverige illa och som nu fått fritt spelrum.

Så dags att byta strategi, ta er ur rävsaxen och lär av uttrycket:

”If The Plan Doesn’t Work, Change The Plan!” 

Helene Bergman 

Vill du stötta Kärringbloggen som står helt fri politiskt och ekonomiskt.

Swisha till 123 22 07 975

 

1 svara
  1. Gun Svahn
    Gun Svahn says:

    Mycket sanning I det du skriver! Vad jag inte förstår är varför inte Magdalena ertappad med byxorna nere! Hon blåljuger svenska folket rakt i ögonen! Två konton på facebook; Sverige inför verkligheten och Samtidigt i Sverige administreras av företaget AiP Media Production, vilket ägs av Socialdemokraterna men inte framgår på kontona – alltså trollkonton!

Kommentering är stängd.