Carina Hägg Affären

16 februari 2023

Uteslutning av kvinnliga socialdemokratiska toppolitiker vår tids häxbränningar

Vår tids häxbränningar är det som drabbat Carina Hägg, Nalin Baksi (Pekgul) och Ann-Sofie, Soffan, Hermansson. Alla tre var kvinnliga socialdemokratiska toppolitiker och alla tre varnade sitt dåvarande parti för den extremistiska politiska islamismen. I en ohelig allians samarbetade socialdemokratiska politiker med islamister med målet att brännmärka de kvinnor som ser faran med politisk islam. En ideologi som vill inrätta ett Kalifat med sharialagar. Lagar som förtrycker kvinnor till förmån för de religiösa männen.

Helene Bergman, research & text. Caroline Thelning, redigering & layout.

Kärringbloggen är helt beroende av läsarnas ekonomiska bidrag.

Swisha 123 22 07 975 eller PG 62 42 09-3

Carina avslöjar IFiS plan att infiltrera Socialdemokratiska partiet

En dimmig och kylig januariförmiddag träffas Carina Hägg och jag i lobbyn på det anrika göteborgshotellet Eggers. Carina har tagit tåget från Värnamo och jag spårvagnen till Centralen.

Carina är mån om att inte framstå som ett offer, men hon vill efter nära tio år berätta sin historia om hur hon varnade den socialdemokratisk partistyrelsen för vad som höll på att hända ute i förorterna. Hur hon varnade för Omar Mustafa och den entrism som Islamiska Förbundet i Sverige (IFiS) hade planerat – att infiltrera Sveriges största parti – Socialdemokraterna. Men hur dessa varningar blev till draksådd. Efter 19 år i det Socialdemokratiska partiets tjänst rensades hon ut:

”Jag kände att för det socialdemokratiska partiet spelade det ingen roll om jag levde eller var död”

”Men det räckte inte med det. Sedan kom drevet, vedergällningen och förtalen i ett hav av namn, de flesta var politiska tjänstemän eller närstående det socialdemokratiska partiet.” Det var liknande de drev och förtal som drabbade Nalin Baksi (Pekgul) och Ann – Sofie Hermansson. För Carina blev det en chockartad upplevelse: ”Jag kände att för det socialdemokratiska partiet spelade det ingen roll om jag levde eller var död”. Drevet mot Carina piskades upp till en stämning som gjorde att hon stundtals fruktade för sitt liv. Hon var tvungen att fly Sverige för att i perioder bo utomlands.

Som riksdagsledamot hade Carina sitt arbets- och övernattningsrum i riksdagshuset. ”Men när riksdagens säkerhetstjänst varnade mig vågade jag inte längre använda vare sig mitt övernattningsrum eller arbetsrum utan arbetade i riksdagsbiblioteket. Jag var rädd för att socialdemokraterna skulle släppa in islamisterna i mitt arbetsrum. Det handlade om att skrämma mig till tystnad genom att anlita islamistiska torpeder.” Carina hade kontakt med SÄPO som berättade för henne hur hon skulle agera. ”Det var på deras inrådan jag vistades långa tider utomlands, där jag inte kunde nås.”

Trots att det var Omar Mustafa med sin politiska islamism som utgjorde det reella hotet för Socialdemokraterna var det Carina som fick löpa gatlopp: ”Paradoxen var att de som stöttade Omar gjorde karriär inom partiet. Och idag finns nya personer inom socialdemokratin som hämtat upp de här frågorna och för den islamistiska kampen vidare,” säger Carina och fortsätter: ”Visserligen fick Omar Mustafa gå, men etablerade socialdemokrater ville ha den här utvecklingen med politisk islam och såg/ser till att kritikerna försvinner.

Carina petades och plockades bort som hämnd

Omar Mustafa försvann men återkom i andra tunga poster, men det var jag som kritiker som blev problemet. Därför skulle partiet hämnas på mig. ”Hämnden bestod i att Carina Hägg flyttades ner på riksdagslistorna lokalt för Jönköpings partidistrikt inför valet 2014. ”Jag kunde drivit en personvalskampanj men för att hindra mig arrangerade man en extrakongress med bara en fråga. Den frågan var jag. Detta hade aldrig tidigare hänt i socialdemokraternas historia. Och jag blev petad till en icke valbar plats.”

Nej inte petad, bortplockade helt från listan. Det gick i två steg, först nedflyttad till icke valbar plats på ordinarie distriktskongress och därefter en extra kongress där jag plockades bort helt och hållet.”

”Hennes brott var att hon varnade för den totalitära ideologin politisk islam”

Sedan 2014 har Carina Hägg inte haft några politiska uppdrag. Från att ha suttit med i utrikesutskottet, varit ledamot av Natos parlamentariska församling och i OSCE, Organisation for Security and Co-operation in Europe, kommunalråd och ordförande för S-kvinnor i Jönköpings län, rensades hon ut från det socialdemokratiska partiet. Hennes brott var att hon varnade för den totalitära ideologin politisk islam.

Följ de svenska grundlagarna och se upp med identitetspolitiken

För att Socialdemokraterna ska hitta tillbaka till sitt ursprung ger Carina följande råd till dem som vill lyssna: ”Se till att följa de svenska grundlagarna och se upp med identitetspolitiken. Återgå till att bli ett ideologiskt parti, ett parti som bygger på iden om jämlikhet. S måste hitta tillbaka till kvinnoperspektivet och jämställdheten. Men tyvärr är det inte bara S som inte längre har en förmåga att analysera vårt samhälle, det gäller övriga partier också. Men gör man ingen samhällsanalys hamnar vi där vi nu hamnat.”

//Helene Bergman

[rpost]
Kärringbloggens innehåll är grundlagsskyddat. Kommentarsfältet inkluderas inte. Du som kommenterar är därför ansvarig för det du skriver.